• +46 764 253960
  • info@lommaakuten.se
  • Järngatan 8, Lomma

kiropraktik & Naprapati – Osteopati

Boka tid hos kiropraktor i Lomma

Marcus Bennettberg, MA. Dipl., DC
Doctor of Chiropractic (USA)
Heilpraktikeranwärter (Deutschland)
Leg. kiropraktor

Look well to the spine for the cause of disease.

Hippocrates

Kiropraktor Lomma – Boka tid hos vår kiropraktor

Lomma Kiropraktorcenter | KiropraktikAkuten Skåne

Söker du en kiropraktor i Lomma? Boka gärna din tid hos oss redan idag.

Välkommen att besöka oss på Hälsocenter i lomma & Naprapati-Kiropraktik Center. Vi är en del av Lomma Naprapati & Kiropraktik AB. Vi finns på Järngatan 8, Lomma. Med det sagt, så bokar du annars bara ett vanligt nybesök för att träffa kiropraktorn.

Historik
Naprapati grundades 1907 av Dr Oakley Smith, en av de första kiropraktorerna, som kallade sin manuella medicinska teknik naprapati. Det är en blandning av kiropraktik och osteoapti.

Många naprapter fick i början av 1990 talet på grund av ett politiskt beslut arbeta vidare som naprapater om man gick ett års konverteringsutbildning på ett kiropraktor college. Efter det fick man kalla sig både naprapat och kiropraktor.

Naprapatin i USA
Det var en lång och mödosam väg för naprapatin i USA. Kiropraktiken var och är fortfarande den starkaste manuella medicinen i världen.

Varmt välkommen att boka en konsultation hos kiropraktor

Just nu har vi ont om tider. Kontakta oss gärna per telefon för fler frågor 0764-253960. Boka din tid nedan. Varmt välkommen!


Oavsett, om du har axelproblem, ryggont, besvär med kroniska smärtor, fibromyalgi eller något annat så kan det vara värt att ett besök hos en kiropraktor som har flera års erfarenhet av fysisk rehabilitering, manuella metoder och med långsiktig hälsa i fokus. Metoderna beror av patienten och det kan vara alltifrån något som liknar Dr Beau Hightower till Gonstead system / metod. Vår kiropraktor har utvecklat sin egen stil. Du som besöker kiropraktorn kan vara alltifrån gravid till senior. Med det sagt, vi tycker absolut att det kan vara värt att du besöker kiropraktorn då och då. Detta, för att korrigera eventuella subluxationer i ryggraden och få koll på om du t.ex. tränar fel. Om du tränar fel så känner du troligen detta och du kanske t.ex. känner dig lite snedbelastad eller har fått akut ont i axlar och rygg.

Vad gör en kiropraktor? Vi har kiropraktik i Lomma.

Vad gör egentligen en kiropraktor? Kiropraktik har praktiserats i flera hundra år sedan D.D Palmer förstod av det fanns en koppling mellan människans välbefinnande, ryggradens funktion och det centrala nervsystemet. Ordet kiropraktik är ursprungen från grekiskan och betyder ungefär att göra med händerna (chiro = händer, praktos = att göra). Antalet behandlingar varierar men grundtanken är att man ska kunna må betydligt bättre efter ett par behandlingar. Det finns många patientutsagor som vittar om att man haft låsningar i muskler som t.ex. gjort att man inte har kunnat gå. Efter ett par behandlingar hos en duktig kiropraktor så har man blivit hjälpt av kiropraktikens metoder. I Sverige och andra länder i väst så är kiropraktik en erkänd del av vårdsystemet. Det råder inte full koncensus kring huruvida kiropraktik ska anses vara en tillräckligt vetenskapligt bevisad som metod. Många tycker dock att de är hjälpta av denna typ av manuell terapi. Inom kiropraktiken så finns olika typer av specialiseringar såsom Funktionell Neurologi.

Har du frågor? Ta kontakt på info@lommaakuten.se eller www.lommakiropraktor.se

Även akut-tider | Kiropraktor Lomma

Om du söker tid hos oss på helgen för att besöka en kiropraktor i Lomma (eller resten av Skåne om du kan ta dig till Lomma). Så, läs gärna mer om våra.

Hitta hit | Kiropraktik Lomma | Öppettider

Efter att ha läst allt detta, så undrar du kanske hur du hittar till oss. Varmt välkommen till Industrigatan 9, 234 35 Lomma. Inte att förglömma, vår öppettider är måndag-söndag 09-21.00 för telefontid, ring 076-4 25 39 60. Med det sagt, vi bemannar lokalen utifrån bokningar men kan ofta ta emot dig på kväll, helg eller annan akut-tid.

Åka till Malmö för att besöka en kiropraktor?

Kanske har du besök en kiropraktor i Malmö tidigare men är trött på att köra längre sträckor i dessa tider. Nu kan du som bor i Lomma cykla eller promenera till ditt kiropraktik-besök. Varmt välkommen.

Lomma Kiropraktorcenter | KiropraktikAkuten Skåne